Довгоочікуване потепління: синоптик дав прогноз на цей тиждень

Поділитися
Довгоочікуване потепління: синоптик дав прогноз на цей тиждень © Pixabay
Місцями прогнозують дощі та грози.

Після тривалого травневого похолодання та нічних заморозків, температура повітря в Україні підвищилась. За прогнозом кандидата географічних наук, метеоролога Ігоря Кібальчича, поступове прогрівання повітря очікується протягом найближчих днів у більшості областей країни. Нічні заморозки повністю відступлять, а вдень температурне тло відповідатиме літнім показникам.

В окремі дні є ймовірність невеликих, місцями помірних дощів у супроводі гроз, а ближче до вихідних за рахунок посилення антициклону з північного сходу очікується незначне похолодання, а також вітряна погода в більшості південних, східних і центральних регіонів. Крім того, збережеться найвищий рівень пожежної небезпеки у лісах та лісостепових районах.

Понеділок, 20 травня

Вночі без істотних опадів, вдень у західних та місцями північних областях пройдуть короткочасні дощі з грозами, місцями град та шквали, 15 – 17 м/с. На решті території України без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с, у західній частині південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 °С, вдень +21…+26 °С.

Вівторок, 21 травня

Вночі без істотних опадів, вдень у західній частині та місцями на крайній півночі країни пройдуть невеликі короткочасні дощі, часом з грозами. В решті регіонів України без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с, у західній частині південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +8...+13 °С, вдень +22...+27 °С, на Закарпатті до +30 °С.

Середа, 22 травня

В Україні переважно без опадів. Лише у Карпатах та на Закарпатті очікуються невеликі короткочасні дощі з грозами. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с, у західній частині вдень окремі пориви, 15 - 17 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 °С, вдень +22…+27 °С.

Четвер, 23 травня

Вночі у західних областях, вдень також у північних, центральних та східних регіонах пройдуть короткочасні дощі з грозами, вдень місцями град та шквали, 15 – 20 м/с. У південній половині країни та у Криму без опадів. Вітер східний, 5 - 10 м/с, на півдні місцями пориви, 15 - 17 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, вдень +22…+27 °С, у південній частині +28…+30 °С.

П'ятниця, 24 травня

У західних областях, вдень також на Одещині та Миколаївщині очікуються дощі з грозами, на решті території України без опадів. Вітер східний, 7 - 12 м/с, вдень у південних, східних та Дніпропетровській областях пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +9…+14 °С, вдень +20…+25 °С, на півдні до +28 °С.

Субота, 25 травня

В Україні переважно без опадів, лише у Криму та на крайньому заході місцями пройдуть грозові дощі. Вітер східний / південно-східний, 7 – 12 м/с, на півдні, у Приазов'ї та на Донбасі пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 °С, вдень +19…+24 °С.

Неділя, 26 травня

В Україні без опадів. Вітер східний, 7 – 12 м/с, на півдні, у Приазов'ї, Дніпропетровській області та на Донбасі окремі пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 °С, вдень +19…+24 °С.

Нагадаємо, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Віра Балабух розповіла, якою буде погода в Україні цього літа.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі