В Індонезії при загадкових обставинах загинули російські інструктори, які обслуговували винищувачі Су-27

Поділитися
В Індонезії при загадкових обставинах загинули троє російських інструкторів, які займалися обслуговуванням винищувачів Су-27. Про це у вівторок, 14 вересня, повідомляють місцеві ЗМІ.
В Індонезії при загадкових обставинах загинули троє російських інструкторів, які займалися обслуговуванням винищувачів Су-27. Про це у вівторок, 14 вересня, повідомляють місцеві ЗМІ.Загиблі входили до складу бригади із 12 осіб, яка обслуговує російські винищувачі на базі індонезійських ВПС «Султан Хасануддін» у провінції Південне Сулавесі. Тіла померлих були знайдені в їхніх квартирах напередодні вранці. Завідувач консульським відділом російського посольства в Індонезії Володимир Пронін розповів, що загиблі - Сергій Воронін, Олександр Полторак і Віктор Сафонов. Вони були співробітниками гарантійної бригади авіаційного виробничого об'єднання імені Гагаріна з Комсомольська-на-Амурі. У серпні 2007 року Росія і Індонезія уклали контракт на поставки шести винищувачів Су-27. Два винищувачі прибули на базу «Султан Хасануддін» 10 вересня цього року. Бригада з Комсомольська-на-Амурі знаходилася тут із 5 вересня. За словами консула Проніна, причини смерті російських фахівців з'ясовуються. Він уточнив, що всі троє одночасно померли від серцевих нападів, чим вони були викликані, вкаже розтин. Тим часом, газета Jakarta Globe із посиланням на прес-секретаря міністерства оборони Індонезії повідомила, що росіяни померли від отруєння горілкою. У той же час Володимир Пронін категорично відкидає цю версію. «Від горілки не вмирають», - заявив він. Втім, джерело в ОКБ «Сухий» повідомило мережевому виданню «Газета» про те, що попередня версія, однак, може бути правдоподібною. «Всі загиблі були жителями Комсомольска-на-Амурі, їхні тіла були виявлені там, де вони проживали. Єдине пояснення того, що сталося-це випивка», - розповів він. Представник ОКБ «Сухий» виключив ймовірність диверсії, відзначивши, що загиблі були «звичайними роботягами», які не володіли таємними даними або унікальними знаннями. Зараз вирішується питання про відправку до Індонезії змінних робітників.

За матеріалами: «Эхо Москвы», «Газета», Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі