Призначена дата президентських виборів у Білорусі

Поділитися
За ухвалення постанови про призначення дати виборів президента Білорусі 19 грудня 2010 проголосували 108 із 110 депутатів палати представників білоруського парламенту.
За ухвалення постанови про призначення дати виборів президента Білорусі 19 грудня 2010 проголосували 108 із 110 депутатів палати представників білоруського парламенту.Голова парламентської комісії з державного будівництва, місцевого самоврядування і регламенту Василь Байков, представляючи парламентаріям проект постанови палати представників Національних зборів Білорусі "Про призначення виборів президента Республіки Білорусь", заявив, що згідно з національним законодавством, вибори мають відбутися не пізніше, ніж за два місяці до закінчення терміну повноважень попереднього президента. "Найбільш оптимальною датою є 19 грудня", - сказав Байков. Як заявив голова палати представників Володимир Андрейченко, "19 грудня це здається найбільш прийнятною датою, я думаю, це найбільш оптимальний варіант". За його словами, "ця дата проведення президентських виборів відповідає Конституції, виборчому законодавству, і за необхідності є можливість провести другий тур голосування". Андрейченко також підкреслив, що 19 грудня дозволяє забезпечити можливість участі у виборах максимальній кількості громадян Білорусі. Чинний президент Біларусі Олександр Лукашенко вже заявив про свою готовність балотуватися на посаду президента країни повторно. Лукашенко беззмінно займає пост білоруського президента з моменту створення цієї посади у 1994 році. Раніше опитані «Дзеркалом тижня» білоруські політики заявили про те, що ймовірність висунення опозиційними партіями єдиного кандидата на виборах президента Білорусі вкрай невисока. «Я думаю, що вірогідність єдиного кандидата дорівнює нулю. Буде кілька кандидатів. У нас є клоуни, які виставляються на вибори. Отримують свої два відсотки, а потім вітають Лукашенка з перемогою», - заявив «Дзеркалу тижня» колишній голова Верховної Ради Білорусі, лідер білоруської соціал-демократичної «Грамада» Станіслав Шушкевич.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі