Німеччина збільшила термін служби своїх АЕС

Поділитися
© kyivweekly.com.ua
Німеччина подовжить термін служби своїх 17 реакторів, в середньому, на 12 років. Про це місцевим ЗМІ заявив міністр довкілля Німеччини Норберт Роетген. Таке рішення було прийняте після дванадцятигодинного обговорення між політиками країни і сформувало ключові деталі майбутньої енергетичної політики держави.
Німеччина подовжить термін служби своїх 17 реакторів, в середньому, на 12 років. Про це місцевим ЗМІ заявив міністр довкілля Німеччини Норберт Роетген. Таке рішення було прийняте після дванадцятигодинного обговорення між політиками країни і сформувало ключові деталі майбутньої енергетичної політики держави.Старішим атомним електростанціям термін експлуатації буде подовжено на 8 років. Новіші пропрацюють на 14 років довше. При цьому Роетген заявив, що Німеччина щороку витрачатиме 3 мільярди євро на розробку оновлюваної енергії. Канцлер Німеччини Ангела Меркель попросила не закривати АЕС найближчим часом, оскільки, за її словами, станціям немає реальної заміни. Проте, попередній уряд обіцяв закрити всі АЕС протягом десяти років. Прийняте рішення відразу викликало неоднозначну реакцію. З одного боку більшість політиків країни схвалили такий зважений підхід, який дозволить зберегти енергетичний баланс і поступово розробити більш екологічні методи видобутку електроенергії. З іншого боку, збільшення терміну експлуатації атомних електростанцій привело до різкої критики уряду з боку Грінпіс, організацій з захисту довкілля і Партії Зелених. Уряд Німеччини активно прагне розробити максимально ефективні системи вітряних і сонячних електростанцій не виключно аби відмовитися від АЕС, але і для того, щоб максимально понизити власну залежність від вугілля. Більшість енергії в країні виробляються, на даний момент, на теплоелектростанціях.

За матеріалами AFP

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі