Понад 200 спортсменів із РФ змінили або планують змінити громадянство

Поділитися
Понад 200 спортсменів із РФ змінили або планують змінити громадянство © Спорт-Экспресс
Найбільше росіян, які змінили країну, представляє шахи.

204 спортсмени з Росії змінили громадянство або планують це зробити, починаючи з 2022 року.

Про це повідомило російське видання "Холод".

Абсолютним лідером за цим показником є російська збірна з шахів. З неї вирішив піти вже 141 спортсмен. Далі йдуть фігурне катання та кінний спорт (по 11 атлетів), а по п'ять спортсменів вирішили змінити прапор у художній гімнастиці та тенісі. У футболі та автоспорті громадянство змінили по чотири спортсмени.

25 російських спортсменів вирішили перейти до збірної Ізраїлю, що є рекордом серед усіх країн. До топ-5 за цим показником увійшли Сербія (19 атлетів), Німеччина (13), Франція (12) та Польща (11). Далі йдуть Казахстан (10), Вірменія та Великобританія (по 9), США (7), а також Іспанія та Палестина (по 6). По п'ять спортсменів перейшли під прапори Грузії, Туреччини та Фінляндії, а по чотири виступатимуть за Канаду, Чорногорію, Грецію, Румунію та Австрію.

Видання також відзначило випадки переходів до інших країн та зазначило, що дві людини перейшли до збірної України.

При цьому реальна кількість російських спортсменів, які змінили громадянство, може бути в рази більшою, оскільки більшість із них є молодими та непублічними атлетами.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення в Україну Міжнародний олімпійський комітет усунув представників Росії та Білорусі від усіх видів спорту. У нейтральному статусі продовжили виступати лише тенісисти, а цього року атлетам із двох країн дозволили повернутися до індивідуальних турнірів у нейтральному статусі і лише тим, хто публічно не підтримав війну.

Раніше повідомлялося про те, що спортсменів із Росії та Білорусі допустили на Азійські ігри для відбору на Олімпіаду-2024.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі