РФ: Незадовго до лісових пожеж тільки у Підмосков'ї звільнили 500 лісників

Поділитися
На початку липня, перед початком значних лісових пожеж у Підмосков'ї було звільнено близько 500 фахівців з лісового господарства, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на заяву голови Громадської палати Московської області Микити Чапліна.
На початку липня, перед початком значних лісових пожеж у Підмосков'ї було звільнено близько 500 фахівців з лісового господарства, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на заяву голови Громадської палати Московської області Микити Чапліна.За його словами, рішення ухвалило Федеральне агентство лісового господарства у той момент, коли метеорологи і фахівці МНС вже пророкували спекотне літо і майбутні лісові пожежі. Зі свого боку, голова Шатурського муніципального району Андрій Келлер відзначив, що у 2004 році у лісовому господарстві району працювали 796 осіб, а після прийняття нового Лісового кодексу - всього 390 лісників. До літа 2010 року, за словами Келлера, у Шатурському лісгоспі залишилися 62 людини, включаючи прибиральницю, сторожа і двірника. Діючий у Росії Лісовий кодекс, що піддався масштабній критиці цього літа, набув чинності на початку 2007 року. За оцінкою екологів, якщо до появи цього документа у лісовому господарстві країни працювало близько 200 тисяч людей, то після його введення їх число скоротилося до 50 тисяч. Під скорочення потрапили, у тому числі, близько 70 тисяч лісників. У Підмосков'ї, як і в багатьох інших російських регіонах, у липні-серпні 2010 сталися значні природні пожежі. Їхня площа склала 17 тисяч гектарів, більша частина з яких припала на ліси. У результаті пожеж загинули 11 людей, постраждали близько 400. Вогонь торкнувся п'яти населених пунктів. Після пожеж президент Дмитро Медвєдєв перевів Рослісгосп у пряме підпорядкування уряду і звелів "навести порядок" у цьому відомстві. Незадовго до цього прем'єр-міністр Володимир Путін відправив начальника Рослісгоспу Олексія Савінова у відставку. Новим керівником відомства став Віктор Масляков.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі