КНДР відпустила захоплене місяць тому південнокорейське судно

Поділитися
Влада КНДР у вівторок, 7 вересня, відпустила південнокорейську риболовецьку шхуну «Тесин», яку було захоплено близько місяця тому. Про це повідомляють ЗМІ обох країн.
Влада КНДР у вівторок, 7 вересня, відпустила південнокорейську риболовецьку шхуну «Тесин», яку було захоплено близько місяця тому. Про це повідомляють ЗМІ обох країн.Як очікується судно, до екіпажу якого входять четверо громадян Південної Кореї і троє - Китаю, прибуде до одного з південнокорейських портів. Північнокорейські ЗМІ повідомили, що моряки зізналися у вторгненні «до виключної економічної зони КНДР» і пообіцяли в майбутньому подібного не повторювати. Раніше Сеул заявляв, що «Тесин» не входив до територіальних вод іншої держави. Нагадаємо, південнокорейське судно зникло 7 серпня. Через кілька днів Сеул заявив, що «Тесин» було захоплено північнокорейськими військовими. Однак КНДР довгий час не підтверджував цю інформацію. Відносини між двома корейськими державами останнім часом дуже загострилися. Причиною стала загибель південнокорейського корвета «Чхонан» і 46 членів його екіпажу. У Сеулі стверджують, що корабель затонув у результаті торпедної атаки з боку північнокорейської підводного човна. У КНДР це заперечують. У відповідь на затоплення корабля Південна Корея провела у Жовтому морі низку протичовнових навчань, у деяких із них брали участь американські військові. Окрім того, Сеул ввів щодо сусіда низку економічних санкцій.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі