До берегів сектору Газа планують відрядити флотилію з тридцяти кораблів

Поділитися
Флотилія, яка складається з більш ніж тридцяти кораблів, має намір вирушити до берегів сектору Газа наступного місяця. У запливі, що вже отримав назву «Мати всіх флотилій» візьмуть участь різні європейські та американські організації «за права людини».
Флотилія, яка складається з більш ніж тридцяти кораблів, має намір вирушити до берегів сектору Газа наступного місяця. У запливі, що вже отримав назву «Мати всіх флотилій» візьмуть участь різні європейські та американські організації «за права людини».За словами одного з організаторів «Матері всіх флотилій», у запливі візьмуть участь активісти з Іспанії, Греції, Туреччини, Нової Зеландії, Великобританії, Франції, США, Швеції, арабських країн і навіть з Ізраїлю. Особливо наголошується, що одним з організаторів нової супер-флотилії є ізраїльтянин Дрор Фейлер, який із 1973 року проживає у Швеції. Фейлер зарекомендував себе маргінальним художником, автором картини, що зображає хамасівську терористку-самовбивцю в образі Снігуроньки. Мета акції все та ж - протест проти блокади Гази. Попередні подібні акції Ізраїлю вдавалося блокувати ще на стадії підготовки, і необхідності у морській операції не виникало. Чи вдасться домогтися того ж і цього разу - невідомо, але позиція ізраїльської влади незмінна: не дати прорвати морську блокаду Гази. Ізраїльський МЗС заявив, що йому відомо про майбутню акцію і висловив жаль, що в ній беруть участь ізраїльські громадяни. Нагадаємо, що 31 травня військово-морські сили Ізраїлю затримали шість суден так званої «Флотилії свободи», які везли гуманітарну допомогу до сектору Газа, що заблокований ізраїльськими збройними силами. При цьому морські піхотинці застрелили 9 людей на флагмані флотилії - турецькому судні Mavi Marmara. Влада Ізраїлю заявляє, що військовослужбовці відкрили вогонь з метою самооборони, оскільки на них напали, як тільки вони піднялися на палубу корабля. Це підтверджується і відеоматеріалами, на яких видно, що солдат б'ють баграми і арматурою. Проте міжнародне співтовариство підозрює, що провина за подію лежить на ізраїльських військових.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі